Otvorena izložba „SAD u bh. štampi“ u Službi za Arhiv

U Službi za arhiv Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu, 27. 3. 2019. godine, otvorena je gostujuća izložba Media Centra Sarajevo.

Image for news

Riječ je o izložbi periodike – novinskih članaka pod nazivom „SAD u bh. štampi (do početka Velikog rata)“. Media Centar Sarajevo je vodeća domaća firma na polju digitalizacije objavljenog arhivskog materijala, a ovim poslom se bave već 20 godina. Pored izložbenih panoa koji za temu imaju informacije o Sjedinjenim Američkim Državama u printanim medijima Bosne i Hercegovine od 1866. do 1918. godine predstavljen je i katalog izložbe.

Prisutnima su se u Galeriji Službe za arhiv Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prigodnim riječima obratili Ćazim Suljević, šef Službe za arhiv, i Boro Kontić, vlasnik Media Centra Sarajevo, izražavajući svoje zadovoljstvo postavkom i otvaranjem ove izložbe u Brčkom. Čast da otvori izložbu pripala je dugogodišnjem arhivskom zaposleniku Fuadi Hasanbegović, šefici Pododjeljenja za pisarnicu i zajedničke poslove te predsjednici Arhivističkog udruženja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Mnoštvo posjetilaca je uživalo u razgledanju izložbenih panoa.

Koristimo priliku da sve zainteresovane pozovemo da nas posjete i pogledaju izložbu svakog radnog dana od 1030 do 1500 sati. Izložba je u Brčkom do 4. aprila.

 

Služba za arhiv

Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

Trg pravde br. 7